Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi o saltea?

Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi o saltea?

postat în: Utile | 0

In momentul in care te-ai decis sa iti schimbi salteaua, ar fi bine sa ai in vedere cativa factori in alegerea unei saltele noi.

In primul rand, tine cont de faptul ca de cand ai achizitionat salteaua ta veche e foarte probabil sa fi trecut peste 5 ani, perioada in care tehnologiile de producere a saltelelor s-au modificat. Astfel, chiar daca ai fost multumit de salteaua pe carea ai folosit-o timp de cativa ani, ar fi bine sa iei in calcul toate modelele de saltele aflate pe piata in acest moment. De-abia dupa ce te-ai informat asupra plusurilor si minusurilor fiecarui model, alege tipul de saltea care crezi ca ti se potriveste.

Un consultant dintr-un magazin te va putea ajuta cu informatiile de care ai nevoie legate de tehnologiile de producere a saltelelor, insa in procesul de alegere a modelului de saltea ar fi bine sa tii cont de pozitia predominanta in care dormi. Astfel, in cazul in care dormi pe burta sau pe spate si ai un somn mai linistit, iti recomandam o saltea cu baza din spuma, indiferent ca e vorba de memory foam sau latex. In cazul in care dormi pe o parte, ai somnul mai agitat, ar fi bine sa te indrepti catre o saltea pe arcuri.